CV ketel leasen

Als u een cv ketel gaat leasen, betaalt u voor een bepaalde periode een vast bedrag per maand. Het voordeel van leasen is dat u geen grote, plotselinge uitgave hoeft te doen bij het aanschaffen van een cv ketel, maar de kosten over een langere tijd kan spreiden. In het leasebedrag zitten meestal ook de kosten voor jaarlijks onderhoud en service. Na afloop van het contract bent u vervolgens de eigenaar van de cv ketel, iets wat bij huren niet het geval is. Dit betekent wel dat u na afloop van de leaseperiode zelf verantwoordelijk bent voor onderhoud en dergelijke.

Een leasecontract kan voor een kortere periode gelden dan een huurcontract, ze zijn er van ongeveer 2 tot 12,5 jaar. Vaak kunt u na afloop van het leasecontract een nieuw onderhoudscontract voor de cv-ketel afsluiten.

Wanneer u een cv-ketel leaset, zult u bij een verhuizing misschien wel wat moeilijkheden treffen. Het kan zijn dat de cv-ketel afgekocht moet worden, of dat de bewoner het contract eventueel wil overnemen. Wel geeft leasen vaak veel minder problemen bij  een verhuizing dan wanneer u een cv-ketel huurt.
Leasen is op de lange termijn duurder dan kopen, maar in veel gevallen uiteindelijk goedkoper dan huren, omdat er bij het huren van een cv ketel vaak een aardig groot bedrag aan rente betaald moet worden.

De CV ketel specialist van Nederland, CV-ketel123.nl